Светска недела на доење

ВИДЕО - Светска недела на доење

Превземи соопштение за јавност

НВО Матрона, центар за промоција на здравје и човекови права, во соработка со Здружението на педијатрите на РМ, Здружението на неонатолози на РМ, Универзитетска Клиника за гинекологија и акушерство и Здравствениот дом Скопје ја одбележaa глобалната недела на доењето со серија едукативни предавања и практични работилници поврзани со доењето пренесувајќи ја пораката надвор од здравствените институции во јавноста. Покровители на настанот се Би-МЕК, претставник на Medela, светски лидер за производи за подршка на доењето и City Mall Скопје, а е поддржан и од Клиничката болница Аџибадем Систина, болница Ремедика и болница Плодност.

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img