Инсталација на магнетна резонацна Philips Ingenia во Охрид, Прилеп и Струмица

Како дел од проектот ИПА – набавка на медицинска опрема за справување со здравствени закани во Македонија, со особена гордост тимот на Би-МЕК ја реализираше набавката и инсталацијата на напредниот систем за магнетна резонанца во специјалнатa болница за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо” во Охрид, а потоа следеа инсталациите и во Општа болница Прилеп и во Општа болница Струмица.

Апаратот Philips Ingenia 1.5 T, единствен кој има целосно дигитална слика и 0% потрошувачка на хелиум.  Снимката е до 40% поостра и појасна од која било друга камера, а сликите се со висока резолуција како и времето на скенирање е драстично пократко.  Со опцијата Compressed sense, околу 70% од рутинските прегледи за МР се вршат за помалку од 10 минути. Ова овозможува многу поголем број пациенти  како и деца без анестезија да направат снимки, што е многу важно.

Постапката за поставување на медицинските апарати во просториите на јавните здравствени установи, се инсталирани врз основа на Договорот за набавка на опрема за справување со здравствени закани е склучена помеѓу Европската Унија и БИ-МЕК ДОО Скопје како авторизиран  претставник за Philips во Северна Македонија.  Предметот на договорот е набавка, испорака, поставување и инсталирање, пуштање во употреба, тестирање, обука и одржување за време на гаранцијата од страна на Би-МЕК.

Имплементацијата на овој проект е од суштинско значење во збогатувањето на здравствените капацитети со напредни и иновативни медицински технологии.

Written by Bimek

YOU MAY ALSO LIKE

Подај рака стани СОС пријател – Би-МЕК со поддршка за СОС детско село

Подај рака стани СОС пријател – Би-МЕК со поддршка за СОС детско село

Секогаш ни претставува особено задоволство да дадеме поддршка за децата од СОС детско село во нашата држава. Kако општествено одговорна компанија, Би-МЕК редовно вложува во заедницата преку различни донации и активности, бидејќи вложување во општеството е...

Би-МЕК прославува 20 години посветена работа за подобро здравје!

Би-МЕК прославува 20 години посветена работа за подобро здравје!

20 години за подобро здравје! Од денот на основање, па се до денес ја следиме нашата мисија да испорачаме максимални вредности на нашите клиенти и да обезбедиме континуитет во високо професионална поддршка и задоволување на сите потреби на пазарот за медицинска...

Lumify- мобилен ултразвучен апарат за дијагностичка сигурност

Lumify- мобилен ултразвучен апарат за дијагностичка сигурност

Комбинирана Philips технологија на мобилен ултразвучен систем - Lumify, кој може да работи со Вашиот компатибилен smart уред! Philips Lumify e eдноставен, лесен, пренослив ултразвук кој обезбедува слика со висока резолуција. Lumify заедно со апликацијата...