Инсталaција на компјутерска томографија Incisive CT

Како дел од проектот ИПА – набавка на медицинска опрема за справување со здравствени закани во Македонија, со особена гордост тимот на Би-МЕК ја реализираше набавката и инсталацијата на напредниот систем за компјутерска томографија Incisive CT на производителот Philips. Во тек на проектот , во пет градови низ Македонија беа инстаирани компјутерски томографии во здравствените институции:

  • Општа болница Кичево
  • Општа болница со проширени дејности Кавадарци
  • Општа боница Куманово
  • Општа болница Гевгелија
  • Универзитетска клиника за пулмологија и алергологија – Скопје

Компјутерската томографија Incisive овозможува скенирање на целото тело со висока резолуција за многу кратко време и се разликува од конкуренцијата со висококвалитетната рендгенска цевка која работи со  помала моќ на енергија, како и високата брзина на скенирање со висока резолуција и јасност на сликата.
За ефикасно скенирање на стандардните прегледи на овој скенер потребни се 5-10 секунди. Уредот е опремен со софтвер за скенирање со минимални дози и површина од 70 KV, што е намалување на дозата до 80% по пациент. Ова го заштитува пациентот од прекумерно зрачење, но исто така и персоналот кој работи со уредот што е од суштинско значење.

Written by Bimek

YOU MAY ALSO LIKE

Подај рака стани СОС пријател – Би-МЕК со поддршка за СОС детско село

Подај рака стани СОС пријател – Би-МЕК со поддршка за СОС детско село

Секогаш ни претставува особено задоволство да дадеме поддршка за децата од СОС детско село во нашата држава. Kако општествено одговорна компанија, Би-МЕК редовно вложува во заедницата преку различни донации и активности, бидејќи вложување во општеството е...

Би-МЕК прославува 20 години посветена работа за подобро здравје!

Би-МЕК прославува 20 години посветена работа за подобро здравје!

20 години за подобро здравје! Од денот на основање, па се до денес ја следиме нашата мисија да испорачаме максимални вредности на нашите клиенти и да обезбедиме континуитет во високо професионална поддршка и задоволување на сите потреби на пазарот за медицинска...

Lumify- мобилен ултразвучен апарат за дијагностичка сигурност

Lumify- мобилен ултразвучен апарат за дијагностичка сигурност

Комбинирана Philips технологија на мобилен ултразвучен систем - Lumify, кој може да работи со Вашиот компатибилен smart уред! Philips Lumify e eдноставен, лесен, пренослив ултразвук кој обезбедува слика со висока резолуција. Lumify заедно со апликацијата...