Светски ден за предвремено родените деца 17ти Ноември, 2022

Оваа година слоганот гласи: Родителска прегратка: моќна терапија. Овозможете контакт кожа со кожа од моментот на раѓање.

Важноста на мајчиното млеко во NICU

Како дел од нашата посветеност во Medela Cares за борба против смртност и неухранетост на доенчиња и за поддршка на семејствата на NICU (Одделение за интензивна нега на новороденчиња), Медела ви прикажува три видеa од искуството на Ешли и нејзиното бебе Натали додека биле на одделот на интензивна нега и ја нагласува важноста на мајчиното млеко за предвремено родените бебиња.

Во видеото кое е снимено во болницата Northside во Атланта, Џорџија, Медела има чест да ја сподели оваа приказна за да го прикаже искуството во неонаталниот оддел за интезивна нега и неверојатниот тим на негователи кој е посветен на семејствата за нивната грижа.

Преку истражувања, следења и набљудувања на природното однесување и слушање на нашите клиенти, Медела ја претвора науката во грижа притоа негувајќи го здравјето со генерации. Медела поддржува милиони мајки, бебиња, пациенти и здравствени работници во повеќе од 100 земји ширум светот. Медела произведува врвни производи за хранење со мајчино млеко и производи за бебиња базирани на истражувања, здравствени решенија за болниците и клиничка едукација кои се избор на здравствена заштита за повеќе од 6 милиони болници и домови ширум светот.

Written by Bimek

YOU MAY ALSO LIKE

Би-МЕК присуствуваше на ОРЛ конгрес во Охрид

Би-МЕК присуствуваше на ОРЛ конгрес во Охрид

Здружението на лекари по оториноларингологија и Балканското здружение на оториноларингологија и хирургија на глава и врат од 1ви до 5ти јуни 2022 година го организираше 12ти Балкански конгрес по оториноларингологија и хирургија на глава и врат што се одржа во...

Би-МЕК учесник на дводневниот “Мултидисциплинарен симпозиум за тумори на дрн дроб”

Би-МЕК учесник на дводневниот “Мултидисциплинарен симпозиум за тумори на дрн дроб”

Би-МЕК како авторизиран претставник на Philips, со осоена чест и задоволство  учествуваше и го подрдржа дводневниот "Мултидисциплинарен симпозиум за тумори на дрн дроб" што се одржа  во Скопје,  во организација на Македонската асоцијација на радиолози. Како дел...

Би-МЕК дел од Првиот конгрес на интернисти во Охрид

Би-МЕК дел од Првиот конгрес на интернисти во Охрид

Здружението на интернисти во периодот од 19-ти до 22-ри Мај во Охрид го организираше првиот Конгрес по интерна медицина. Со особено задоволство Би-МЕК како авторизиран претставник за Philips го презентира моќниот ултразвучен апарат Epiq Elite и мобилниот...