NEW Solo единечна електрична пумпа за гради на Medela

NEW Solo единечна електрична пумпа за гради на Medela е компактна, ефикасна и лесна за употреба, со вградена батерија што се полни и со двофазна технологија која го имитира природниот процес на доење, чувство како да цица бебето.

 • Лесна за користење: само со 4 копчиња и 9 однапред програмирани програми;
 • Лесно се склопува и чисти благодарение на само неколку делови;
 • Лесен и компактен дизајн;
 • Подобрена мобилност: вградена батерија на полнење која ќе ви овозможи и до 6 сесии на измолзување со едно целосно полнење на батеријата;
 • Вградена батерија на полнење: може да се измолзувате насекаде – нема потреба да барате штекер, до 6 сесии на измолзување со полна батерија;
 • Брзо полнење на батеријата со USB тип C приклучокот, во споредба со приклучокот за микро-USB;
 • Технологијата 2-Phase Expression® го имитира природниот ритам на цицање на вашето бебе;
 • PersonalFit Flex™ инка за гради за зголемена удобност и 11,8% повеќе млеко;
 • Многу потивка во споредба со претходната генерацијана пумпи на Медела, помалку од 45 dB на максималното ниво на вакуум;
 • Затворен систем кој спречува влез на мајчино млеко во цевката;

Лесна и едноставна.

Solo има девет однапред програмирани програми кои можете да ги изберете и контролирате со помош на четири копчиња кои се лесни за употреба. Изградена со помалку делови, електричната пумпа за гради Solo се склопува многу лесно и чистењето и е едноставно.

Технологијата на Двофазното измолзување.

За време на доењето, бебињата започнуваат со брзо цицање за да го стимулираат рефлексот на исфрлање на млекото. Штом млекото ќе почне да тече, бебињата се менуваат во побавен, индивидуален ритам за навистина да се нахранат. Технологијата 2-Phase Expression® на Medela го имитира природниот ритам на цицање на бебето – прва фаза на брзо измозлување за да го стимулира протокот на млеко, а потоа втора побавна фаза за да обезбеди оптимален проток на млеко.

PersonalFit Flex- Инки за гради.

Инката за гради PersonalFit Flex со агол на отворање од 105 степени, мек раб и овална форма за подобро вклопување на секоја града, врши помал притисок врз вашите млечни канали од традиционалните инки за гради, и дава резултати на поефикасно и поудобно искуство на измолзување. Повеќе удобност за вас, до 11,8% повеќе млеко за вашето бебе- клинички докажано. Вклучени се две големини на инки за гради: 21 mm и 24 mm.

Измолзувајте се каде и да сте, дури и кога нема приклучок за електрична енергија

Со најсовремениот USB C конектор, вградена батерија се полни многу побрзо во споредба со приклучокот за микро USB, и која трае до шест сесии на измолзување кога е целосно наполнета.

Затворен систем кој спречува мајчиното млеко да навлезе во цевката, да се прелее и да истече во механизмот на пумпата. Ова помага да се осигурате дека вашето измолзено млеко останува безбедно и чисто, но и дека компонентите на вашата пумпа се заштитени од потенцијално оштетување.

Solo, е новата генерација пумпи за гради и подобрена верзија на семејството на пумпи за гради Swing од Medela,  создадена за мајките кои дојат, кои бараат удобност и практичност во својот живот.

 

 • Технологијата 2-Phase Expression® го имитира природниот ритам на цицање на вашето бебе;
 • PersonalFit Flex™ инка за гради за зголемена удобност и 11,8% повеќе млеко.
 • Подобрена мобилност: вградена батерија на полнење која ќе ви овозможи и до 6 сесии на измолзување со едно целосно полнење на батеријата;
 • Брзо полнење на батеријата со USB тип C приклучокот, во споредба со приклучокот за микро-USB;
 • Лесна за користење: само со 4 копчиња и 9 однапред програмирани програми;
 • Затворен систем кој спречува влез на мајчино млеко во цевката;

ПОСАКУВАНИ ОД МАЈКИТЕ, ПРЕПОРАЧАНИ ОД ДОКТОРИТЕ:

Водечки бренд во светот со истражувања за доење, Медела работи со научници за мајчиното млеко повеќе од 60 години и е број 1 избор за болниците и здравствените работници ширум светот. Нашите повеќе наградени пумпи за измолзување и додатоци се користат и сакаат од мајки во над 100 земји.


Со новата PersonalFit Flex инка мајките ќе имаат сосема ново искуство на измолзување кое може да се прилагоди на индивуални потреби. Нов дизајн благодарение на тимот на научници и мајки кои дојат, оваа инка може да се адаптира на формата на градата за повеќе удобност и ефикасност и да го засили протокот на млеко со што ќе спречи притискање на млечните канали. Овална форма која може да се ротира за 360с, со мек, мазен и флексибилен раб. Резултат? Многу удобно и ефикасно измолзување, обликувано според вашата форма.
Пумпите на Медела се дизајнирани да го направат доењето полесно, и да можете да го доите бебето што подолго со вашето мајчино млеко.
Начин на употреба: Задолжително прочитајте го Упатството за употреба. Состав: пластика. НЕ содржи Бисфенол-А (Bisphenol-A).
Двофазно измолзување кое го имитира природниот процес на доење и врши стимулација за создавање и одржување на мајчино млеко. Уникатна технологија развиена врз база на клинички истражувања спроведени во соработка со Универзитетот на Западна Австралија, Перт, Австралија со ефикасност потврдена од многу болници и мајки во светот.

СЛЕДЕТЕ НÉ

Copyright © 2020 Bi-MEK. All rights reserved.

Со оставање на вашите лични податоци се согласувате истите да се користат за маркетинг цели.