Ултразвук на синуси

Ултрасоничните прегледи стануваат сè поважни во денешната медицина. Ултрасоничните импулси се испраќаат преку максиларниот синус и фронталниот (челен) синус.

Ултрасоничната сонда служи како предавател за ултразвучни импулси и како приемник за ехо. Времетраењето на ехото е слично на структурите во синусот.

Copyright © 2023 Bi-MEK. All rights reserved.

Copyright © 2023 Bi-MEK. All rights reserved.