За нас

Наши Достигнувања

ИСТОРИЈАТ

^
2002

Основање на компанијата како авторизиран претставник на повеќе од 10 светски медицински брендови за дистрибуција на медицинска  опрема  со седиште во Скопје, РСМ.

 

^
2003

Добитник на награда за воведување на иновативна медицинска  опрема  на македонскиот пазар.

 

^
2005

Проширување на тимот со опремување на високо технички сервисен оддел со специјализирани алати и уреди за решавање и најсложени проблеми.

 

^
2008

Би-МЕК го имплементира меѓународниот сертификат за квалитет ISO 9001:2015

 

^
2010

Потписник на договор со Министерството за здравство за техничка поддршка и инсталација низ 40  поголеми  јавни болници во Р. С. Македонија

 

^
2010/16

Би-МЕК е  добитник на признание за општествена одговорност во 2011 година  и награда за општествено одговорна компанија во 2016 од Министеството за економија

^
2014

Достигнува над 2000 клиенти и соработници како авторизиран претставник на 25 водечки медицински брендови.

^
2016

Би-МЕК добитник на награда Златна монета за брз развој на мали и средни претпријатија доделена од Сојуз на стопански комори на Македонија.

^
2018

Би-МЕК го имплементираше меѓународниот стандард за управување со животна средина ISO 14001:2015

^
2019/20

Би-МЕК беше дел од проектот “Heart safe cities” – за опремување со медицинска опрема на возила – ЈЗУ Здравствен дом – Охрид и ЈЗУ Специјална болница за кардиологија Св.Стефан – Охрид

^
2021

Би-МЕК беше дел од проектот ИПА на Делегација на Европска Унија за набавка на опрема за одговор на закани по здравјето 2021/22, за набавка, монтажа и инсталација на пет апарати за компјутерска томографија и три апарати за магнетна резонанца во различни градови низ Македонија.

ЗА НАС

СО НАС ДО ЕДНОСТАВНО РЕШЕНИЕ

Би-МЕК ДОО, компанија за медицински технологии е ексклузивен дистрибутер за многу  светски познати и реномирани производители на медицинска опрема.  Ние сме специјализирани за продажба, дистрибуција, инсталација, обука,  сервис и одржување на медицинска опрема со традиција од над 18 години и голема инсталациона база на опрема ширум државата.

Наша главна цел е обезбедување на квалитетна услуга и одржување на медицинска опрема за нашите клиенти во согласност со меѓународните стандарди за работа со медицинска опрема. Комплетниот асортиман на Би- МЕК опфаќа широко портфолио на дијагностичка и болничка апаратура како и специфична опрема за потребите на разни специјалности.  Низ годините, како резултат на одлична работа, компанијата  воспостави репутација  како сигурен партнер и ужива високо ниво на доверба кај клиентите и препознатливост на брендот.

Мисија

Наша мисија е да испорачаме максимални вредности на нашите клиенти. Да обезбедиме континуитет и да ги следиме во чекор сите новитети и потреби на пазарот за медицинска опрема и биотехнолошките услуги се со цел поуспешно и поефикасно работење.

Визија

Сакаме да бидеме најдобар избор за квалитетна и доверлива соработка во областите на продажба на медицинска опрема и биотехнолошки услуги. Наша визија е да бидеме златен стандард и мерка за квалитет и професионалност во сите сегменти од бизнисот-на вработените посакуван работодавач, на клиентите-сигурен партнер и за заедницата – општествено одговорна компанија.

Вредности

Вредностите на кои се темели нашиот успех се квалитет,  услужност,  доверба, иновативност и разбирање на потребите на нашите клиенти.

СЕРТИФИКАТИ

НИЕ СМЕ ЕКСПЕРТИ ОД ДОВЕРБА

Би-МЕК им гарантира на своите клиенти коректност и максимално исполнување на превземаните ангажмани. Раководејќи се од светските критериуми за постојано подобрување на нашите услуги, Би-МЕК го имплементираше интернационалниот стандард за квалитет ISO 9001:2015.

Copyright © 2023 Bi-MEK. All rights reserved.

Copyright © 2023 Bi-MEK. All rights reserved.